8 Ağustos 2013 Perşembe

Edirne' de Bir Jelibon

Jelibon yemeyi cok severdim. Giyecegimi hic bilmezdim. Cocuktum, buyudum. Bir suredir ne giydim yapamadim cunku tatil de yapamadim. Edirne' de staj yaptim. Cok yanlis bir yermis ama:(. Meshur olan her seyi tatli, cok tatli, asiri tatli. En bildigim 3 tanesi: badem ezmesi, kallavi kurabiyesi, kavala kurabiyesi. El yapimi sabunlari da cok meshur ama yenmiyo ya, ilgimi cekmedi:)). 

Edirne' de cok bol alisveris yaptim. Kocamaaaan bir cuma pazari kuruluyor, stajdaki is arkadaslarimla gezdik, doyamadim (abim, yengem ve yegenim is dolayisiyla orada) bi de onlarla gezdim ayni gun. Aksam gunes gecti hastalandim ama degdi :). 5-10 TL ye inanilmaz seyler buluyorsunuz. Vintage urunler satan bir tezgahtan bi milyon alisveris yaptim. Ne giydimlerde oldukca goreceksiniiiz:) bir de AVM leri var, kucuk kucuk 2 tane, indirim donemi ve halkin cogunlugu Edirne disinda olunca Mudo, Home Store, Penti, İpekyol ve Mavi de bedenimi cok cok kolay buldum. En cok sevdigim seyse Penti' den aldigim bu sandaletler :)



Ogle molalarinda bolca buraya geldik:).


Aksam yemegi icinse burayi begendim:)

Her ikisi de Meric' in kenarinda ve dogasi muhtesemdi.






Bluz Zara
Pantolon Twist
Ayakkabi Penti
Sevgiler. Asya.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

MaxFactor Eyebrow Pencil (1 Ebony)


Kaşlarımı görenler genelde neden kaş kalemi kullanmak istediğimi anlayamıyorlar. Lakin kaşlarımın telleri kalın ve uzun olmasına rağmen seyrek görünüyorlar, ben daha dolu kaşları seviyorum ha bir de İstanbul'da düzgün bir kuaför bulmayıp abuk subuk alındığı için şeklini kotarmak amacıyla kalem kullanıyorum. Bu kalemin fiyadı 38 TL imiş :o Watsons indiriminden 19 TL ye aldım. Güzel hoş ama bir Golden Rose, Flormar kalemden farkı ne bilemedim. Bence avantajı rahat sürümü ve biraz daha uzun süre kalıcı olması ama 38 lira olduğu durumlarda alacağım bir kalem değil..

Avrupa..

Dikkat ! Avrupa Mutfakta :)

Bana yemek yap demeyin! Sevmiyorum arkadaş, yaparken soğuyorum yemekten pişince yiyesim gelmiyor valla..Ha ama tatlı dedin mi, ben yaptıklarımın üstüne cheesecake, profiterol, tiramisu, tart, muffin yapan tanımam. Sütlü tatlıya gelince kazandibim meşhurdur. Kadayıflı muhallebi, çilekli, muzlu, çikolatalı bilumum pasta çeşidi, brownileri söylemiyorum bile..Ay yazarken farkettim bayağı hamaratmışım ha, niye evlenemedim acaba hala :) Demek ki bu erkek milleti tatlı sevmiyor :)

Bugün kalabalık bir iftar var, rezil olma pahasına bir şey denedim: Kadayıf Dolması :) Tarifi bir yerden almadan tahminlerle, duyduğum, gördüğüm bir kaç noktayla yuvarlak bir şeyler yapmaya çalıştım.

Malzemelerimiz:
- Kadayıf
- Ceviz
- Tereyağı
- Süt
- Yumurta
- Kızartmak için yağ
- Şerbet için toz şeker/su

Öncelikle şerbet işini halletmek lazım çünkü soğuması gerekiyor. Şekeri suyu koyduk, kaynattık. İndirdik ocaktan..O biraz bekleyecek..



Cevizleri ufak ufak elimle parçaladım. Öyle un ufak etmeyi sevmiyorum zaten..


 Tereyağımızı erittik..


 Kadayıfı derin bir kaseye alıp üzerine biraz tereyağı gezdirerek harmanladık..


Başladık dolmaları yapmaya..Bir parça kadayıf aldık, ceviz koyduk, sardık. Yaprak sarar gibi..Ha bak güzel yaprak sararım bunu söylemeyi nasıl unutmuşum!


 Bir tepsiye dizdik..


Sarma işi bitince, bir kapta yumurta ve sütü çırptık..


 Dolmaları bu karışıma batırdık, iyice sıktık, attık ocakta ısınmış olan yağımıza..Ben burada bir hata yaptım sanki, daha derin bir kap kullanmalıydım sanırım, kadayıf dolmalarınızın üstünü kaplayacak kadar yağ koyabileceğiniz bir tava ya da tencere daha rahat iş görmenizi sağlar bence..


Baktınız kızardılar - ben bazılarını yaktım bile- çıkarır çıkarmaz atıyoruz şerbetin içine..


Biraz bekletip, alıyoruz başka bir tabağa..


Sonra servis zamanı, ceviz olur, kaymak olur, dondurma olur süslersiniz bir şeylerle..Afiyet olsun :)